LUCERNA, Prága

Lucerna Music Bar, a kedvenc helyem Prágában. Sokféle program van, de mindjárt kiderül, hogy melyiket bírom nagyon! Örök hála Viki barátnőmnek, hogy elvitt ide néhány éve.

Én a 80’s&-90’s video party-t szeretem, öööö, igen, és,  hogy miért? Mert felszabadító! Régi zenék abból korból: Madonna, Michael Jackson, Roxette, Cindy Lauper, Alphawille, Pet Shop Boys, Sandra, Kim Wilde, Boy George, CC Catch, Seal, Queen, Rick Astley, Prince, Bananarama, Yazoo, Erasure, New Kids on the Block, Backstreet Boys, NSYNC, Take That, na jó a lánybandák előtt még leállok… és majdnem kihagytam a Eurytmics-et, pedig a Sweet Dreams, vagy annak feldolgozása nélkül még ma is nehéz egy bulis estét elképzelni.Szóval van miből válogatni! Van persze önjelölt, aki pogózik a színpadon, imádja, ha nézik és nyilván, nem lehet nem nézni!

Kicsit lepattant a helyszín. Semmi extra és ettől olyan természetes a közeg. Rettentő sokan vannak, igaz csak 11 körül indul be igazán a hely, de onnan nincs megállás. Van egy karzat rész, ahonnan rálátni a tánctérre. Több bár is van és elég jó áron van az ital, bár nem túl igényes, azt el kell ismerni. De ez az egész nem erről szól!

Elsősorban az emberektől jó a hely. Sokfélék, rengeteg külföldi, ja, én is az vagyok! Nem kiöltözöttek, csak úgy vannak, amilyenek. Talán ez volt az első, ami feltűnt. Persze van egy-két túlkapás, de alapvetően olyan normális szerkóban vannak. Nem mű emberek állnak vigyázban és nézik egymást, netán kritizálják is, hanem elmennek bulizni, minden külcsín nélkül. A korosztály vegyes, de inkább 30+.

Amolyan „Élj a mának!” feeling.

Normális esetben nyilván nem hallgatom a fenti zenék nagy részét, de itt muszáj visítva énekelni!

Legközelebb újból megyek és azután is, aztán meg pláne…

https://www.musicbar.cz/en/

Gyertek Ti is, addig pedig…

A zene legyen Veletek:-)

LUCERNA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s